KINGITUSED LASTELE JÕULUDEKS: Ideid beebidele ja 1-4 aastastele

Talv

KINGITUSED LASTELE JÕULUDEKS: Ideid beebidele ja 1-4 aastastele

Teie lastetuba on mänguasju täis ning sugulaste ja sõprade lastel, kes soovivad kingitusi saada, on kõik juba olemas? Tundub, et midagi kasulikku ja jätkusuutlikku pole lihtne leida?

Et teie tehtud kingitused pärast kapis tolmu ei koguks, vaid neid rõõmsalt kasutatakse, leiate siit häid ideid nii beebidele, väikelastele kui ka lasteaialastele. Sest isegi kui väikestel “kõik on juba olemas”, on jõululaupäeval kingituste jagamine ja lahtipakkimine nende jaoks kindel tipphetk. Nii et tee ka seekord mõni tore üllatus, et mitte ainult jõulutuled, vaid ka laste silmad säraksid!

Kingitused beebidele

Esimesed jõulud beebiga on alati erilised. Olenevalt sellest, kui vana su beebi on, rõõmustab neid mängukaar, naljakas kõristi või esimene tegevusmänguasi.  Samuti võid beebile jõuludeks kinkida tema esimese kaisuka – õige valiku korral on see lapsega kaasas kuni koolieani. Esimene kaisukas on üks neist kingitustest, mida mäletad elu lõpuni või hoiad täiskasvanuna karbis. Kaunis beebitekk on ka suurepärane kingitus ja hiljem hindamatu suveniir sinu enda lapsepõlvest.

Beebid avastavad maailma puudutuse ja vaatluse kaudu, seega on mänguasjad, mis toetavad nende sensoorset ja motoorset arengut, suurepärased kingiideed. Valige pehmed mänguasjad, mis on ohutud närida, ja erksate värvidega esemed, mis köidavad nende tähelepanu.

   mata-edukacyjna-happy-bear%20(1)_1.jpg

Kingitused alates  1 aastastele lastele

Üheaastaselt ei ole teie laps ametlikult enam beebi. Uudishimu ja liikumistung vajavad rahuldamist.  Praegu on eriti populaarsed esimesed motoorsete oskuste mänguasjad, nagu tegeluskeskused, tornide virnastamine või nuppudega pusled ja mänguklotsid. Valige võimalusel jätkusuutlikud puidust mänguasjad, mis kestavad kaua ning saab edasi anda ka järgmisetele sugulastele. 

Pealeistutavad autod ning käimistoed on samuti üks populaarseid kingitusi selles vanuses. Kuna enamasti hakkavad selles vanuses lapsed oma esimesi samme tegema ning tahavad palju liikuda.

On ka sobiv aeg kinkida lapsele tema esimesed silikoonist vastupidavad liivamänguasjad, mis sobivad ka talvel lumes mängimiseks.

  

Kingitused alates 2-aastastele lastele

Kaheaastased lapsed on uudishimulikud ja avastavad maailma. Nende kingitused peaksid olema ohutud, arendavad ning samas ka lõbusad.

2-aastased ja vanemad lapsed õpivad suhtlema, oma vajadusi väljendama ja rühma sobituma. Seda saab suurepäraselt teha erinevate rollimängudega: näiteks puitnõudega süüa tehes, oma lemmiknukku nukuvankris lükates või erinevate autodega ehitusplatsi ehitades.

Nöörimis- või püügimäng treenib peenmotoorikat, esimesed nöörimismängud ja pallirajad aga edendavad loogilist mõtlemist ja koordinatsiooni. Sobilikud on ka esimesed suurte tükkidega pusled.

Vanusele sobivad sorteerimismängud aitavad õppida värve ning kujundeid ja alustada nende loendamist ja täiendada sõnavara.

Kingituseks sobib hästi ka lapse esimene jooksuratas või tõukeratas. See võimaldab ühendada lõbu füüsilise tegevusega vabas õhus!

  

Kingitused alates 3-aastastele lastele

3-aastastele ja vanematele lastele on saadaval terved mängumaailmad. Osta kingitusi ettenägelikult: kui kingid korra mänguköögi, saad selle teemaga ikka ja jälle jätkata. Mängunõusid, puuvilju, köögiviljukooke ja isegi kohvi- või köögimasinaid saad kinkida sünnipäevaks, pühadeks või muuks sündmuseks. Mänguköögimaailm kasvab jätkuvalt.

Kui teie jõulupuu all on nukumaja, saate hiljem järk-järgult lisada aksessuaare, nagu mööbel ja nukud. Saate laiendada suurepärast mängunurka ka auto ja ronigradade ja mänguautodega. See tähendab, et sama mänguasi jääb huvitavaks aastateks ja teie laps otsib pidevalt uusi võimalusi sellega mängimiseks.

Rolllimängud nagu arstikomplektmeigikohver, juuksurikomplekt ja tööriistakast on samuti suurepärane kingitus 3-aastastele. 

Muusikariistadpusled ja esimesed lauamängud on samuti hea idee.

Üks populaarseimaid kingitusi 3 aastastele ja vanematele lastele on kindlasti magnetklotsid. Magnetklotsid pakuvad väga laia mänguvõimalust ning arendavad lapsi läbi mängu. Magnetklotside eelistest saab rohkem lugeda siit.

3-4-aastased ja vanemad lapsed on samuti rõõmsad, kui saavad oma lastetuppa midagi toredat. See võib olla ilus padi , armas vaip, pehme kott-tool või nt hubane öölamp.

  

Väikesed laste kingid – ideed, mis ei maksa palju

Kujutlusvõimega saate kokku panna suurepärase kingituse ka siis, kui te ei soovi palju kulutada.

1. Julgustage oma last joonistama ja käsitööd tegema: meisterdamine ja käeline tegevus on kasulik ja loominguline tegevus kõigile lastele. Joonistamisvahendid, kleepsuraamatud ja meisterduskomplektid on põnevad ja samas hariv meelelahutus lastele.

2. Raamat on alati hea mõte ja võimaldab lastel sukelduda lõbusatesse fantaasiamaailmadesse.

3. Harivad mängud, nagu nöörimismängloendama õppimine ja muud õppemängud on kasulik kingitus 3-aastastele ja vanematele lastele ning neid leidub hea hinnaga. 

4. Kuidas oleks ühine perekondlik käik mänguväljakule või pere avastusretk lummatud metsa? Või kauni disainiga vautšer eriliseks päevaks, mil teie laps saab kõike otsustada?

  

Suuremad kingitused erilistel puhkudel

Teie laps saab jõuludeks tõeliselt suure ja suurepärase kingituse? Siit tulevad teile ideed!

1.Mänguköök koos tarvikutega: kas toiduvalmistamine ja küpsetamine on teie lapse seas väga populaarne? Oma mänguköögiga saavad nad imiteerida igapäevasituatsioone, küpsetada kooki, käia poes või valmistada maitsvat lõunasööki kaisukatele ja nukkudele.

2.Tööriistapink ja tööriistad: kas teie lapsele meeldib kruvida, vasardada, kokku panna ja lahti võtta? Tööpingiga saab ta mitte ainult vanaisale tema töökojas toeks olla, vaid treenida ka tema peenmotoorikat ja loogilist mõtlemist.

3.Mööbli ja aksessuaaridega nukumaja: puidust käsitööna valminud suur nukumaja on tõeline pärand, mis kestab põlvkondi. Valikus on suuremaid ja veidi väiksemaid nukumajasid. Osad juba sisustatult või valige ise juurde sobilikud aksessuaarid ja mööbel.

4. Tipi telk: kaitset ja turvalisust pakkuv puhkepaik kuulub iga lapse tuppa. Eriti kui mitu last jagavad ühte tuba. Tipi telgi abil loote lastele ruumi lõõgastumiseks ja privaatsuseks.

5. Elektriautod ja muud sõidukid on kindel hitt. Iga laps unistab ise auto roolimisest või uhke traktori seljas istumisest. Meie e-poes on lai valik sportautodest kuni tõeliste traktoriteni.

6.Majavoodi või mängumaja: Kas plaanite lastele voodi osta? Siis lihtsalt kinkige see jõuludeks! Meie vahvate lastevooditega saad luua oma lapsele ülimugava magamiskoha. Varustage see meie kaunite tekstiilidega.

Mõtlete juba kevade plaane, kinkige lapsele tore mängumaja või mänguväljak, mida soojade ilmade saabudes koos aias kokku panna ning hiljem aastaid rõõmu tunda.