Plastikuvaba – Miks eelistada silikoonist ranna ja liivakasti mänguasju ?

Kevad, Suvi, Talv

Lastele mõeldud toodete puhul otsivad vanemad üha enam alternatiive plastikule.

Silikooni nimetatakse sageli "uueks plastikuks". Kuid see on üsna eksitav, kuna silikoon on keskkonnasõbralik materjal, millel pole ühtegi plastmassi kahjustavat omadust. Erinevalt plastikust on silikoon looduslik, ohutu ja jätkusuutlik. Lubage selgitada…

Mis on silikoon?

Silikoon on saadud ränidioksiidist, liivas leiduvast looduslikust ainest. Kuna liiv on maapõues leiduv element, mida leidub rohkelt, on see hea lähtepunkt jätkusuutliku materjali jaoks. Seejärel töödeldakse ränidioksiidi hapnikuga (selleks moodustatakse räni (Si) element), vesiniku ja süsinikuga, et luua mittetoksiline polümeer. Plastik on seevastu valmistatud toornaftast, mis on taastumatu loodusvara ja sisaldab kahjulikke toksiine, nagu bisfenool A (BPA) ja bisfenool S (BPS).

Miks valida silikoon?

Silikooni alusmaterjal ränidioksiid ei sisalda samu kemikaale, mida leidub naftapõhistes plastikutes ja seda on peetud ohutuks alates 1970. aastatest. Erinevalt plastikust ei sisalda silikoon kahjulikke toksiine nagu BPA, BPS, ftalaate ega mikroplasti. Seetõttu kasutatakse seda nüüd laialdaselt köögitarvete, beebikaupade, laste lauanõude ja meditsiinitarvete jaoks.

Võrreldes plastiga on silikoon ka kõige vastupidavam variant. See talub kõrget kuumust, jääkülma ja tohutut survet, mistõttu on see suurepärande valik laste mänguks!

Vanematele meeldib plastik, sest seda on lihtne puhtana hoida, aga sama on ka silikooni! Tegelikult on silikoon mittepoorne, mis tähendab, et see on hüpoallergeenne materjal, mis on veekindel ja ei sisalda mikroobe. See selgitab, miks see on meditsiinitööstuses nii populaarne.

Kas kõik silikoonid on võrdsed?

Nagu enamik materjale, on ka silikoonil teatud kvaliteeditasemed. Madala kvaliteediga silikoon sisaldab sageli naftakeemiatooteid või plastist "täiteaineid", mis neutraliseerivad silikooni eeliseid. Soovitame kasutada ainult silikooni, mis on sertifitseeritud kui "toidukvaliteediga" või kõrgem. Need klassid hõlmavad saasteainete eemaldamiseks ranget töötlemist. Miu Kids valikus olevad Scrunch mänguasjad on valmistatud just kõrgema toidukvaliteediga silikoonist.

Kas silikooni saab taaskasutada?

Silikooni saab mitu korda ringlusse võtta, mis annab sellele veel ühe eelise paljude plastide ees. Samuti on ka Scrunch ämbrid, kastekannud, liivavormid jm just 100% taaskasutatavast silikoonist toodetud.

Kas silikoon on biolagunev?

Silikoon ei ole biolagunev, mis pole täiesti halb. Näiteks, kui plastid lagunevad, eraldavad nad sageli mikroplastireostust, mis on kahjulik meie elusloodusele ja mereelustikule. Ehkki silikoon ei lagune, ei jää see ka lindude ega mereloomade kõhtu!

Silikoon pole mitte ainult planeedi sõber, vaid ka oluline tegur jätkuvates pingutustes oma eluviiside jätkusuutlikumaks muutmises. Silikoontoodete uskumatu vastupidavus annab neile muljetavaldavalt pika kasutusaja.

Kas silikoon on parem kui plastik?

Kõigil materjalidel on plusse ja miinuseid, kuid niipalju kui me aru saame, pakub silikoon plastikule võrreldes palju eeliseid. Kokkuvõtteks võib öelda, et kvaliteetne silikoon on:

Mittetoksiline ja lõhnatu – ei sisalda keemilisi ebameeldivaid aineid.

Valmistatud rikkalikust loodusvarast.

On väga vastupidav kuumal ja külmal temperatuuril.

Kerge ja paindlik kaasaskandmiseks.

Keskkonnasõbralikum – jäätmetekke vähendamisel ja tootmisel.

Hügieeniline ja kergesti puhastatav.

Taaskasutatavad ja tavajäätmed.

Loodame, et see aitab teil mõista, miks Miu Kids on oma liivakasti ning rannamänguasjade valikusse valinud just Scrunchi taaskastutatud silikoonist tooted. Lapsevanematena arvame, et lapsed väärivad oma tervise ja keskkonna jaoks parimaid materjale.

Scrunch on loodud, et muuta reisimine ning pakkimine mugavamaks. Head aega jäikadele plastikust ämbritele, pallidele, mis ei mahu käekotti ning kõvadele liivavormidele. Scrunch pakub asenduseks kokku rullitavad rannamänguasjad, mida saab mahutada ka väikestesse kohtadesse ja mugavalt kaasa võtta.

 117427880_2095249437275422_8107238509140 

Ideaalsed tooted kasutamiseks nii kodus kui kaasa võtmiseks randa ja puhkusereisile. Toote disain võimaldab mänguasjad mugavalt kokku voltida või rullida ja paigutada igasse kotti ja kohvrisse.

Auhinnatud Scrunch-ämber on korduvkasutatav ämber kogu eluks. Valmistatud 100% silikoonist, mis toodetud liivast. Scrunch on keskkonnasõbralik, taaskasutatav ja korduvkasutatav toode kogu eluks! Voldi kokku ja pista taskusse või rulli ja mahuta mugavalt kohvrisse.

Keskkonnasõbralikud tooted, mis on mõeldud kestma kaua olles väga paindlikud ja vastupidavad.

83965456_1911678298965871_83820928825043