Õige suurusega voodipesu beebidele ja lastele

Kevad, Sisustus, Suvi, Talv

MILLINE VOODIPESU VALIDA BEEBIDELE JA LASTELE?

Häll, beebivoodi, lastevoodi- erinevate voodisuuruste juures tuleb leida ka õige voodipesu. Ja et asjad oleks veel keerulisemad on erinevate riikide brändidel erinevad standartsed voodipesu suurused. Aga siiski jäävad üldmõõdud samasse suurusjärku ning on võimalik neid omavahel kombineerida. 

Põhiliselt on kasutusel 3 erinevat suurust:

  • Beebi voodipesu 80 x 100 / 30 x 40 cm (korvi, hälli ja jalutuskäru jaoks)
  • Väikelapse voodipesu 100 x 135 / 40 x 60 cm (beebivoodi jaoks 60 x 120 ja 70 x 140 cm)
  • Laste voodipesu 140 x 200 / 50 x 60 cm (üheinimesevoodile alates 90 x 200 cm, ka narid ja loftid)

Olenevalt tootjast on müügil olevas valikus väikeseid erandeid.

BEEBIHÄLLI 

Kuna beebid ei vaja patja siis piisab beebile ka täiesti ainult tekist. Pea alla võib ka panna kokkuvolditud beebilapi, mida saab kergelt vajadusel vahetada, kui beebi peaks higistama. On olemas ka päris väikeseid õhukesi beebipatju. La Millou vahvad notsupadjad on lisaks ka suurepärased kaisukad :)

Hälli jaoks piisab mõnusast pehmest kummiga voodilinast ning beebitekist. Muidugi võib hoopis ka kasutada beebi magamiskotti  või mähkimistekki, mis juhul ei ole lisa tekil enam vajadust. Beebihälli sobivad nt kummiga linad suuruses 80x50 cm, mis sobivad ühtlasi ka vankrisse.

  

BEEBIVOODI

Levinud on kaks voodi suurust 60x120 cm ja 70x140 cm. Olenevalt suurusest on see voodi enamik peredes kasutuses kuni lapse 4-5 eluaastani.

Siia juurde kasutatakse voodipesu suuruses 100x135 tekikott ja 40x60 cm padjapüür. Juurde tuleks valida madratsi mõõduga sobituv kummiga voodilina 60x120 cm või 70x140 cm. Selles suuruses vooditele on enamasti tootjatel pakkuda ka voodipesuga samas stiilis voodipehmendust.

  

LASTEVOODID

Tavaline üheinimese voodi suurus on 90x200 cm, kuid leidub ka teisi suuruseid, olenevalt soovidest. Lastele pakuvad tootjad ka voodeid kuni laiuses 120 cm.  Sinna voodisse sobiks ka kasutusele võtta juba suurem tekk 140x200 cm (osadel tootjatel ka 135x200 cm). Padi on tavaliselt suuruses 50x60 cm.

Endiselt on kõige mugavam juurde sobitada kummiga voodilina

Sellises suuruses voodi ja tekk ja padi võivad jääda kasutusse pikaks ajaks kuna sobituvad suuruselt ka täiskasvanule. Kvaliteetne voodipesu peab vastu pikka aega säilitab oma head omadused.

 

VOODIPESU KOOS SISUGA

Aina enam koguvad populaarsust ka sisuga voodipesud. Sisu on õmmeldud kattematerjali külge, mis võimaldab tekki ja patja pesta masinas, ilma, et selle vorm ja kuju kahjustada saaks. Tavaliselt ei ole võimalik pesta tekki ennast vaid ainult voodipesu. Selle variandi puhul aga on kõik alati puhas ja valmis. Ideaalne lahendus näiteks allergikutele. 

Selliseid lahendusi pakuvad nt La Millou ning Maylily. La Millou tootevalikus voodipesu eraldi ei olegi vaid on ainult puuvillased tekid ja padjad kaunites mustrites. Maylily aga pakub kogu oma bambusega kangavalikule eraldi nii voodipesu varianti kui ka kohe sisuga tekki ja patja.

MADRATSIKATE

Veekindel madratsikate voodilina alla on mugav ja kasulik lahendus, et vältida madratsi kahjustamist. Madratsikate aitab kaitsta madratsit niiskuse, vee ja mustuse eest. Koosneb hingavast kihist ning on antiallergiline.

HEA UNE JAOKS VALI ALATI LAMEDAM PADI

Mida lamedam padi, seda kergem on see kaelalihastele. See kehtib nii laste kui täiskasvanute puhul. Kui padi on liiga kõrge, siis paindume pikali olles ja alumine pool, mis padjal lamab, on tugevalt üle venitatud. Ülemise külje lihaseid lühendatakse samal ajal.

MIU KIDS tootevalikust leiab voodipesu ning tekke ja patju iga voodi suuruse juurde. Lisaks meie brändidel lai mustrite valik, mille seast leiab endale meelepärase iga klient. Voodipesu on kvaliteetsest puuvillast või lisatud bambusviskoosiga. Maylily voodipesud on 50% puuvill / 50% bambusviskoos. Seega on neil ka kõik bambuse head omadused - antiallergiline, väga pehme ning ei kortsu.

Magusaid unenägusid!