Kuidas raseduse ajal paremini magada ?

Kevad, Sisustus, Suvi, Talv

Kuidas raseduse ajal paremini magada ?

Paljud naised leiavad end raseduse ajal otsimas abi, kuidas paremini magada. Probleemid unega on raseduse ajal väga levinud mure, eriti just kolmandal trimestril. Ameerikas läbi viidud uuring näitas, et üle 75 protsendi naistest magab raseduse ajal halvemini kui muidu.

 Raseduse mingis etapis tuleks vältida magamist seljal ning kõhuli. See jätab magamiseks ainult ühe variandi, külje peal. Enamasti soovitatakse magada just vasakul küljel, kuna see soodustab verevoolu platsentasse. Praegu kalduvad arstid siiski arvama, et tegelikult ei ole suurt vahet, kummal küljel magada.

Väidetavalt on selja valudega mures 50-70 protsenti rasedatest naistest. Ning üks kolmandik naisi ütleb, et alaselja valud on nende jaoks tõsine probleem.

 Mitmes erinevas kujus rasedate tugipadjad aitavad neid valusid leevendada ning saavutada kvaliteetsem uni.  Mõned on kogu keha pikkused, mõned piisavalt suured, et toetada ära vaid kõht või hoida põlved eraldi, et leevendad puusa ja alaselja pinget. Oluline on leida endale see õige. Paljusid patju saab hiljem kasutada ka abiks beebi imetamisel.  

 

Milliseid raseda tugipatju on olemas ?

 

U-kujuline raseda tugipadi

 Nagu nimi ka ütleb, moodustav U-kujuline padi toe ümber kogu keha. See kuju aitab toetada selga, samal ajal toetades kasvavat beebikõhtu. Paljud naised leiavad, et see on padi, millel on kõik vajalik olemas. Tugi peale, kõhule, seljale, jalgadele, põlvedele ja puusadele. See on personaalne, kui palju tuge inimene vajab ning kui palju keegi magamise ajal asendit muudab.

C-kujuline raseda tugipadi 

C-kujuline raseda tugipadi on ideaalne neile, kes tunnevad ennast U-kujulised padjas veidi liialt kinnisena. See kuju annab ikkagi tuge, mida Sinu pea, kõht, selg ja puusad rahulikuks uneks vajavad. Võib ka keerata C-kuju S-kujuks, kui see tundub Sulle mugavam.

tugipadi-rasedale-roosavalge.jpg

 

I-kujuline raseda tugipadi

Selle padja puhul saad ise valida, kus just enam tuge vajad. Kas asetad padja kõhu alla toeks, jagade vahele või hoopis seljataha. I-kujuline padi on universaalse kujuga ning seda võib hiljem kasutada kus iganes, nt lastetoas mängimiseks või voodipehmendusena.

Bumerangi kujuline raseda tugipadi

Selline padi meenutab lahtiselt C-kujulist patja ning seda on võimalik sättida endale sobivasse asendisse. Bumerang patja saab hästi kasutada kogu keha toetamiseks. Lisaväärtusena on see padi hiljem ka ideaalne imetamispadi.

 

Milline on parim tugipadi raseduse ajaks ?

Mis on ühe jaoks parim ei pruugi teisele sobida. Eelistused võivad ka raseduse ajal muutuda. Osad naised leiavad oma lemmiku padja, mida kasutavad mitme raseduse puhul ja ka pärast hiljem peale sünnitust. Samal ajal teistele sobib erineva raseduse ajal hoopis ka erinev padja lahendus. Meie nõuanne on, et kodus ei saa kunagi olla liialt patjasid, niiet osta üks või mitu ja leia enda jaoks parim.